Projecte patis

El projecte patis va sorgir de la reflexió col.lectiva sobre les possibilitats educatives dels espais exteriors del pati del Francesc Macià. Però també calia tenir en compte les necessitats educatives que plantejava l’equip directiu de l’escola arrel dels canvis metodològics que s’estan portant a terme al centre, així com altres qüestions de salut i necessitats estructurals. Ha estat (i encara és) un procés llarg però, després de treballar conjuntament amb tots els agents de la nostra comunitat educativa, ara ja podem dir que la transformació del pati del Francesc Macià ha començat i ja en veiem resultats!

 

Optimitzant els espais, l’escola tindrà un espai educatiu més en el que s'afavoriran les relacions socials dels alumnes, que disposaran d’un espai natural que els oferirà moments d'experimentació i investigació i, a més, tindran la possibilitat de cobrir les seves necessitats de moviment i desenvolupar la seva creativitat i imaginació.

 

Els adults no hem estat els únics a prendre decisions sobre el projecte, sino que els protagonistes de l’escola, els nens, també han dit la seva aportant idees i triant allò que més s’estimarien a l’hora d’esbarjo. Alguns però, no saben encara que també en gaudiran a l’hora de classe ☺

 

El pati d’infantil ha fet un gir impressionant i sabem que tant els nens com les mestres, a qui se’ls ha obert un món de possibilitats educatives, n’han quedat encantats! Alguns alumnes de 1r, d’altra banda, estan una mica decebuts perquè ells ja no podran gaudir-ne, i han fet una visita convidats per algunes amigues seves de P3 que ja s’hi troben com a casa i mireu com n’han quedat d’encantats!

 

 

Com haureu vist a les imatges, al pati d’infantil s’hi ha instal.lat un rocòdrom a tocar del fantàstic hort que tenim i que tantes alegries i opcions educatives ens dóna; s’hi han col.locat dos sorrals, gespa a pràcticament tot el pati amb un tipi per fer volar la imaginació a racons ben llunyans, s’hi ha pintat una pissarra gegant per fomentar l’expressió artística i al final, amb unes vistes fantàstiques al mar, s’hi ha pintat una pista de circuit viari perquè els més petits de la casa vagin mica en mica entenent la importància de la seguretat vial i prenent consciència d’un ús responsable de la mobilitat per protegir el medi ambient, i fomentar, d’aquesta manera, una mobilitat activa. Aquest és un projecte viu que ha de seguir evolucionant. A mesura que anem veient com s’incorporen els nous espais al joc diari, s’acabaran de definir els elements que queden pendents: parets manipulatives, teatret, circuit de desnivells, més cabanes, etc.

 

Al pati de primària, a banda del rocòdrom, que ara també s’utilitza a l’hora d’educació física, s’hi ha instal.lat un billar gegant ben divertit perquè no tot comença o acaba amb el futbol i s’hi ha fet un circuit de jocs i de gimnàstica sota la porxada. Altres elements que s’han d’anar desenvolupant inclouran un racó tranquil, una zona d’equilibris i algun amagatall. I com dèiem abans, és un projecte viu que s’anirà modulant a les necessitats que anem descobrint, així que volem escoltar les vostres propostes!

 

I finalment, volem agrair als pares, mares, mestres, i membres de la brigada municipal de l’Ajuntament de Vilassar de Dalt les hores invertides i la participació en les moltes jornades de treball sense defallir, ja sigui aportant idees, mà d’obra (especialitzada o no) o donant suport d’avituallament. Estan quedant uns patis de primera, i junts ho estem fent possible! 

 

Seguim revolucionant el pati del Francesc Macià, som-hi!

© Copyright 2017 AMPA Francesc Macià

Vilassar de Dalt

info@ampafrancescmacia.cat

Política de protecció de dades

Avís legal